30 min
30 min
Dessa söta och smakrika asiatiska sloppy joes görs med enkla ingredienser, är lätta att anpassa efter din smak och är klara på mindre än 30 minuter!
25 min
14 st
4 port
köttfärs | 500 g | |
söt chilisås | 3 msk | |
sojasås | 2 msk | |
ketchup | 2 msk | |
hoisinsås | 1 msk | |
packat ljust farinsocker | 1 msk | |
rostad sesamolja | 1 tsk | |
risvinäger | 1 tsk | |
torkad hackad lök | 1 tsk | |
vitlökspulver | 0.5 tsk | |
malen ingefära | 0.25 tsk | |
svartpeppar | 0.25 tsk | |
sesamfrön för garnering | 1 tsk | |
Hamburgerbröd för servering | 4 st |
Rosta bröd (valfritt men rekommenderat) Värm en stor stekpanna på medelhög/hög värme. Tillsätt en skvätt olja och när den är varm, lägg i bröden med den skurna sidan nedåt. Stek i 30 sekunder till en minut (tiden kan variera) tills bottnarna är gyllenbruna. Ta bort och lägg på ett galler med den skurna sidan uppåt. | |
Tillaga köttet Värm en liten mängd olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt köttfärsen och bryt isär den medan den tillagas, cirka 5 minuter, tills den är genomstekt. Om det behövs, överför köttet till en sil för att rinna av (beroende på hur mager din köttfärs är, kan detta inte behövas). Lägg tillbaka köttet i samma stekpanna. | |
Tillsätt såsen Tillsätt söt chilisås, sojasås, ketchup, hoisinsås, farinsocker, sesamolja, risvinäger, torkad lök, vitlökspulver, malen ingefära och svartpeppar i stekpannan. Rör om väl för att blanda. Koka på medelvärme i 1-2 minuter tills såsen har tjocknat något, till önskad konsistens. | |
Garnera och servera Ta bort stekpannan från värmen och strö över sesamfrön om så önskas. Servera över de rostade bröden som en smörgås, eller på annat sätt du gillar. |