30 min
30 min
En smakrik och krämig gubbröra serverad på grovt rågbröd, perfekt för en sommardag. Toppa med extra hackad gräslök för extra fräschör.
15 min
10 st
4 port
hårdkokta ägg | 4 st | |
ansjovisfiléer | 125 g | |
rödlök | 1 st | |
dill | 2 msk | |
gräslök | 2 msk | |
gräddfil | 3 msk | |
majonnäs | 2 msk | |
dijonsenap | 1 tsk | |
Svartpeppar | ||
grovt rågbröd | 8 st |
Koka äggen hårt (ca 8 minuter). Skala och låt svalna. | |
Hacka äggen grovt och lägg i en skål. | |
Tillsätt finhackad ansjovis, rödlök, dill och gräslök. | |
Blanda gräddfil, majonnäs och dijonsenap i en separat skål. | |
Tillsätt dressingen till äggblandningen och rör försiktigt ihop. | |
Smaka av med svartpeppar. Ansjovisen ger redan salt, så oftast behövs inget extra salt. | |
Låt gärna stå i kylskåp i 30 minuter för att låta smakerna utvecklas. | |
Rosta rågbrödet lätt om du vill. | |
Fördela gubbröran på rågbrödsskivorna och servera genast. |