30 min
30 min
En krämig och smakrik laxpasta med dill och citron, perfekt för en härlig middag.
30 min
10 st
4 port
tagliatelle eller pappardelle | 400 g | |
färsk laxfilé | 500 g | |
gul lök, finhackad | 1 st | |
vitlöksklyftor, pressade | 2 st | |
vispgrädde | 3 dl | |
vitt vin (kan ersättas med fiskbuljong) | 1 dl | |
Saft från citron | 1 st | |
färsk dill, hackad | 1 knippe | |
Salt och svartpeppar efter smak | ||
Olivolja till stekning |
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. | |
Skär laxen i 2 cm stora kuber. | |
Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de är mjuka. | |
Tillsätt laxkuberna och stek på medelhög värme i 2-3 minuter. | |
Häll i vitt vin och låt det koka in något. | |
Tillsätt grädde och låt sjuda i 3-4 minuter. | |
Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. | |
Rör ner den hackade dillen. | |
Blanda den kokta pastan med såsen och laxen. | |
Servera direkt med extra dill och citronklyftor som garnering. |