30 min
30 min
A delicious layered cake with sponge cake, meringue, and whipped cream filling.
20 min
11 st
12 port
smör | 125 g | |
strösocker | 1 dl | |
äggulor | 2 st | |
vetemjöl | 1.5 dl | |
bakpulver | 2 tsk | |
mjölk | 1 dl | |
äggvitor | 2 st | |
strösocker | 0.75 dl | |
vanillinsocker | 1 tsk | |
hackade nötter | 1 dl | |
vispgrädde | 3 dl |
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna 30 x 40 cm med lätt smort bakplåtspapper. | |
Rör smör och socker poröst. Tillsätt gulorna under vispning. | |
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och mjölk, lite i taget. Bred ut smeten tunt i pannan. Använd gummispatel. | |
Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner socker och vanillinsocker lite i taget. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten. Den ska räcka! | |
Strö de hackade nötterna över. | |
Grädda ljus beige, ca 20 min. Låt kallna. Dela kakan mitt itu. Bred vispad grädde på ena halvan och lägg den andra över. |