30 min
30 min
En utsökt brynt smörglass med en len och söt saltkolasås, en perfekt dessert.
420 min
9 st
8 port
smör | 150 g | |
vispgrädde | 5 dl | |
kondenserad mjölk | 397 g | |
vaniljpasta | 1 tsk | |
flytande glykos | 50 g | |
strösocker | 2 dl | |
vispgrädde | 2 dl | |
smör | 50 g | |
flingsalt | 1 tsk |
Bryn smöret i en kastrull & låt stelna i kylskåp, detta går kanon att göra dagen innan. Ta ut smöret från kylskåpet & låt det bli rumstempererat. | |
Vispa upp smöret med elvisp så det blir mjukt. Vispa ihop smöret med kondenserad mjölk. | |
Vispa grädde med vaniljpasta fluffigt & vänd försiktigt ner i smörblandningen med en slickepott. Häll upp i brödform, täck med plastfolie & frys i minst 6 timmar. | |
Värm glykos i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Tillsätt lite strösocker åt gången under omrörning tills allt smält & fått en fin karamellfärg. | |
Häll i vispgrädde i två omgångar, här blir det varmt, fortsätt röra om. Dra av från värmen & tillsätt tärnat smör & flingsalt. Rör tills allt smält & häll upp i glasburk. Låt svalna en aning innan locks sätts på. |