30 min
30 min
En ugnsbakad cheesecake med en krämig insida och en bränd yta. En perfekt efterrätt att förbereda.
120 min
8 st
8 port
philadelphiaost | 600 g | |
strösocker | 2 dl | |
vaniljpasta | 1 msk | |
potatismjöl | 0.5 dl | |
salt | 1 nypa | |
ägg | 4 st | |
vispgrädde | 2 dl | |
citronsaft | 1 msk |
Sätt ugnen på 225°C & klä en springform, 24 cm i diameter i bakplåtspapper. Täck formen med bakplåtspappret som en skål så att du lätt kan lyfta upp kakan, separera inte botten & kanterna för sig, då kommer smeten smita ur sin form. | |
Vispa philadelphiaost, strösocker & vaniljpasta i en bunke med elvisp tills strösockret löst upp sig & blivit krämigt. Sikta i potatismjöl, tillsätt en nypa salt & vispa snabbt ihop så att allt blandas. Vispa upp äggen i en skål med en gaffel. Häll ner äggen i 3 omgångar i färskostblandningen samtidigt som du vispar. Till sist blandar du i vispgrädde & citronsaft. | |
Häll upp smeten i formen & slå formen mot bordsytan så eventuella luftbubblor försvinner. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på din ugn, tills den fått mycket färg på ytan & vobblar ordentligt när du skakar på kakan. Ta ut & låt svalna helt. Ställ sedan in i kylskåp i minst 6 timmar så att kakan får sätta sig ordentligt, gärna över natten. |