30 min
30 min
En smakrik och krämig pasta med chorizo, paprika och tomat.
30 min
15 st
4 port
Rå chorizo eller chorizofärs | 400 g | |
Schalottenlök | 1 st | |
Vitlöksklyftor | 2 st | |
Röd paprika | 1 st | |
Tomater | 2 st | |
Flytande margarin | 2 msk | |
Tomatpuré | 1 msk | |
Crème fraiche | 2 dl | |
Strösocker | 1 msk | |
Salt | to taste | |
Svartpeppar | to taste | |
Chili flakes | 1 tsk | |
Pasta | 300 g | |
Färsk basilika | 1 st | |
Parmesanost | 100 g |
Skär chorizon i bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Strimla paprikan. Tärna tomaterna. | |
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i 3-4 minuter. | |
Tillsätt chorizo, paprika och tomat. Fräs ytterligare i 12-15 minuter tills det smakrika fettet från korven flyter ut i pannan. | |
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. | |
Rör ner crème fraiche och 1 dl kokvatten från pastan i pannan. Koka ihop i 3-4 minuter. Smaka av med socker, salt och nymalen svartpeppar. | |
Vänd ner den avrunna pastan i såsen. Om du gillar hetta, tillsätt chili flakes. | |
Toppa chorizopastan med mycket färsk basilika och finriven parmesanost. Servera direkt. |