30 min
30 min
Sött & syrligt som bakas utan ugn & är perfekt att förbereda.
360 min
12 st
8 port
citroner | 4 st | |
strösocker | 2 dl | |
potatismjöl | 1 msk | |
ägg | 2 st | |
smör | 50 g | |
smör | 100 g | |
digestivekex | 12 st | |
kokosflingor | 1 dl | |
vispgrädde | 2 dl | |
philadelphiaost | 600 g | |
florsocker | 3 dl | |
citron | 1 st |
Riv det yttersta skalet från citronerna & pressa ur saften. Koka upp allt i en kastrull i 1 minut & sila sedan bort skalet. Blanda i strösocker, potatismjöl & ägg, vispa samman. Ställ på plattan & låt sjuda 4-5 minuter under omrörning tills du får en tjock kräm. Ta bort från plattan & blanda i smöret. Låt svalna. | |
Klä en springform, 24 cm i bakplåtspapper. Mixa kakorna & smält smöret. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna tills dom fått färg. Blanda smör, kaksmul & kokosflingor till en formbar massa. Tryck ut jämt i formen & låt stå i kylskåp medan du gör fyllningen. | |
Vispa vispgrädde till mjuka toppar i en bunke med elvisp. Vispa i färskost, florsocker & citronskal till en krämig smet. Bre ut i formen & ställ in i kylskåp. Häll lemoncurd över fyllningen & låt sätta sig i kylskåp minst 6 timmar. |