30 min
30 min
En läcker smörgås med stekt vitfisk, kryddad gurka och rucola, serverad i rostade ciabattabröd med majonnäs eller chilisås.
15 min
10 st
2 port
Gurka | ||
Vitvinsvinäger | 1 tsk | |
Strösocker | tsk | |
Vetemjöl | 1 msk | |
Rökt paprika, malen kummin eller torkad timjan | tsk | |
Torsk-, kolja- eller vitfiskfilé | ||
Olja | ||
Ciabattabröd | ||
Majonnäs eller chilisås | ||
Rucola | 1 näve |
Blanda gurkan med vinägern, sockret och lite salt. Blanda mjölet med kryddblandningen och krydda väl. Pudra fisken runtom med mjölet. | |
Hetta upp 2 msk olja i en panna och stek fisken i 2-3 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt. Bred majonnäs eller chilisås på bröden. Lägg lite rucola på botten och placera fisken ovanpå. Tillsätt gurkan och lägg på den övre delen av brödet. |