30 min
30 min
Dessa philadelphiafrallor är ett hälsosamt och gott alternativ till vanliga bullar. De är gjorda med mandelmjöl och blandade frön. Passar bra till frukost eller som hamburgerbröd!
30 min
10 st
6 port
ägg | 2 st | |
Philadelphia Original | 200 g | |
smör | 25 g | |
mandelmjöl | 2.25 dl | |
blandade frön (chia, sesam, krossat linfrö, pumpakärnor, solroskärnor) | 1.5 dl | |
psylliumhusk | 1 msk | |
bakpulver | 2 tsk | |
salt | 0.5 tsk | |
uppvispat ägg | 1 st | |
vallmofrö eller sesamfrön | to taste |
Mixa ihop alla ingredienserna i en bunke och låt vila i 5 minuter. | |
Forma fem stora bullar (eller ca 9 små). Tips! Fukta händerna med vatten så fastnar inte smeten och det går lättare att forma fina runda bullar. | |
Lägg bullarna på bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Toppa med vallmo- eller sesamfrön. | |
Grädda bullarna på 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. |