30 min
30 min
Ett bröd med lite tuggmotstånd som mättar fint. Innehåller valnötter, hasselnötter, chiafrön och glutenfria havregryn.
75 min
11 st
10 port
bovetemjöl | 2.5 dl | |
havregryn | 3 dl | |
pofiber | 0.5 dl | |
solrosfrön | 1 dl | |
sesamfrön | 0.5 dl | |
bakpulver | 2 tsk | |
salt | 1 tsk | |
chiafrön | 1.5 msk | |
blandade nötter | 1 dl | |
honung | 3 msk | |
filmjölk | 5 dl |
Sätt ugnen på 175 grader. | |
Blanda bovetemjöl, havregryn, pofiber, solrosfrön, sesamfrön, bakpulver, salt, chiafrön och blandade nötter i en skål. | |
Tillsätt honung och filmjölk till de torra ingredienserna och blanda väl tills det blir en jämn smet. | |
Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. | |
Grädda i ugnen i cirka 60 minuter. | |
Låt brödet svalna innan du skär upp det. |