30 min
30 min
Höj din kulinariska upplevelse med denna klassiska duo: grilled cheese och tomatsoppa. Den perfekta blandningen av ostar, gyllene bröd och silkeslen tomatsoppa kommer att värma både hjärta och smaklökar.
90 min
20 st
3 port
Brödskivor | 6 st | |
Riven ost (mozzarella och cheddar) | 300 g | |
Smör | 3 msk | |
Vitlöksklyftor | 3 st | |
Bifftomater | 4 st | |
Romatomater | 6 st | |
Silverlök | 1 st | |
Rödlök | 1 st | |
Vitlöksklyftor | 10 st | |
Röd paprika | 1 st | |
Olivolja | 2 dl | |
Salt | ||
Svartpeppar | ||
Vatten eller grönsaksbuljong | 5 dl | |
Smör | 3 msk | |
Röda pepparflingor | 1 msk | |
Torkad basilika | 1 msk | |
Grädde | 4 dl | |
Balsamvinäger | ||
Färsk eller torkad basilika |
Blanda smöret och hackad vitlök i en mikrovågsugnssäker skål. Mikra i 20 sekunder, rör om och upprepa tills allt är jämnt blandat. Bred blandningen på ena sidan av varje brödskiva och lägg åt sidan. | |
På en stekpanna över medelhög värme, lägg tre brödskivor med smörsidan ner. När smörsidan börjar bli gyllene, strö generöst över ostblandningen. Lägg den andra brödskivan med smörsidan uppåt över osten. Fyll på med så mycket ost du vill. | |
Vänd smörgåsen när osten har fäst sig på den nya brödskivan. Grilla tills varje sida är vackert gyllene och krispig. Se till att osten smälter till ett krämigt mästerverk. | |
Ta försiktigt bort den grillade ostsmörgåsen från pannan, skär diagonalt för en touch av gourmetpresentation. | |
Lägg ut alla grönsaker på en stor bakplåt och häll över oljan. Rosta i ugnen på 200°C i 1 timme. Lägg de rostade grönsakerna och 5 dl vatten/buljong i en mixer. | |
Blanda i ost, smör, röda pepparflingor, torkad basilika och grädde. Justera konsistensen efter behov med mer vatten/buljong. Häll blandningen i en gryta över medelhög värme innan servering. | |
Skopa upp önskad mängd soppa i en skål, ringla över balsamvinäger och toppa med färsk eller torkad basilika. |