30 min
30 min
En härlig vegetarisk burgare med halloumi, champinjoner och en kryddig harissamajonnäs.
35 min
10 st
4 port
Stora platta champinjoner | 4 st | |
Olivolja | ||
Vitlöksklyfta | 1 st | |
Halloumiskivor | 8 st | |
Majonnäs | 4 msk | |
Harissa | 1 msk | |
Avokado | 1 st | |
Hamburgerbröd | 4 st | |
Spenat | 200 g | |
Rödlök | 0.5 st |
Värm ugnen till 200 grader (180 grader varmluft). Lägg champinjonerna på en bakplåt. Blanda 1 msk olivolja med vitlöken och pensla champinjonerna med blandningen. Baka i 20-25 minuter, vänd då och då, tills de är tillagade och saftiga. | |
Under tiden, stek halloumin i en torr panna tills den är gyllenbrun. Blanda majonnäsen med harissan. | |
För att montera burgarna, bred harissamajonnäsen på båda sidor av bröden och lägg sedan på avokado, champinjoner, halloumi, rödlök och spenat. Avsluta med den övre delen av brödet. |