30 min
30 min
De här bullarna är familjens favoriter. Jag bakar dem med olika fyllningar efter tillgång: smulad mandelmassa, vanilj- eller stötta kardemummor.
60 min
6 st
45 port
smör eller margarin | g | |
vetemjöl | dl | |
socker | 1.5 dl | |
mjölk | 2 dl | |
salt | 0.5 tsk | |
stött kardemumma | 1 förp |
Tillsätt socker, kardemumma och smör i mjölken och värm till 37 °C. Häll det i en bunke och rör om så att det blandas. | |
Blanda i vetemjöl och salt, och knåda degen i 10 minuter. | |
Dela degen i tre delar och kavla ut varje del i en rektangel. | |
Dela längden i 14-15 bitar och skär ett snitt på längden på varje bit. | |
Låt jäsa under bakduk i en timme. Pensla med ägg och grädda i ugnen på 225-250 °C. |