30 min
30 min
En enkel och god granola som passar perfekt till grekisk yoghurt eller annan favoritfrukost. Den är full av nyttiga ingredienser och enkel att göra hemma.
30 min
12 st
10 port
havregryn | 5 dl | |
hackade nötter (mandelflarn) | ||
linfrö | 0.5 dl | |
pumpakärnor | 1 dl | |
solroskärnor | 1 dl | |
kardemumma | 1 msk | |
vaniljpulver | 0.5 tsk | |
salt | En nypa | |
vatten | 1 dl | |
kokosolja (rapsolja funkar också) | 0.5 dl | |
honung | 0.5 dl | |
kokosflakes | dl |
Sätt ugnen på 200 grader. | |
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. | |
Koka upp vatten, olja och honung snabbt i en kastrull. | |
Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör om noga. | |
Häll ut blandningen på en plåt. | |
Rosta i ugnen i intervaller om 7-10 minuter, ta ut plåten varje gång och rör om. Upprepa tills granolan är torr. Håll noga koll så att granolan inte bränns! | |
Låt granolan svalna och blanda ner kokosflakes. |