30 min
30 min
Dessa rödvinsbrownies är perfekta för Alla hjärtans dag. De är enkla att göra, dekorerade med strössel och har en rik smak av choklad och rödvin.
60 min
17 st
30 port
halvsöt choklad | 225 g | |
smör | 225 g | |
rödvin | 120 ml | |
ägg | 4 st | |
farinsocker | 200 g | |
socker | 100 g | |
vanilj | 1 tsk | |
vetemjöl | 125.00000000000001 g | |
osötat kakao | 50 g | |
salt | 1 tsk | |
florsocker | 200 g | |
osötat kakao | 35 g | |
salt | tsk | |
rödvin | 120 ml | |
grädde | 1 msk | |
vanilj | tsk | |
hjärtformade strössel |
Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform på 23x33 cm och klä med två ark bakplåtspapper, smörj även bakplåtspappret. Ställ åt sidan. | |
Smält chokladen och smöret tillsammans i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten, rör om då och då tills det är smält och slätt. | |
Vispa ihop äggen, socker och vanilj i en stor skål. Vispa ner chokladblandningen och sedan vinet. Tillsätt mjölet, kakaon och saltet och rör om tills smeten är slät och något tjocknat. | |
Häll smeten i den förberedda formen och baka i 25-30 minuter eller tills en provsticka kommer ut nästan ren med bara några smulor kvar. Du kan behöva baka browniesen några minuter längre, men ställ in timern på 20 minuter och häng kvar i köket under de sista minutrarna för att säkerställa att de inte bakas för mycket. En något underbakad brownie är bättre än en överbakad. | |
Ta ut ur formen och låt svalna helt. Använd en liten hjärtformad kakform för att stansa ut hjärtformade brownies. Spara resterna! | |
Vispa ihop florsocker, kakao och salt till glasyren. Tillsätt vin, grädde och vanilj och vispa tills det är slätt. Doppa toppen av varje brownie i glasyren och dekorera med hjärtformade strössel. | |
Använd dina händer för att bryta upp de kvarvarande resterna till fina smulor. Blanda i en matsked glasyr för att hjälpa smulorna att hålla ihop. Rulla till små bollar och rulla sedan i färgad sockerströssel. Dekorera med ett litet hjärtströssel om så önskas. |