30 min
30 min
En läcker kladdkaka med smak av kaffe och amaretto, perfekt för fika eller dessert.
40 min
13 st
8 port
smör | 200 g | |
kakao | 2 dl | |
strösocker | 3 dl | |
bryggkaffe | 3 msk | |
vaniljpulver | 1 tsk | |
flingsalt | 1 tsk | |
ägg | 3 st | |
vetemjöl | 1 dl | |
vispgrädde | 2 dl | |
Disaronno Original | 2 msk | |
avsvalnat bryggkaffe | 2 msk | |
vaniljpasta | 1 tsk | |
kakao | nypa |
Sätt ugnen på 175°C & klä en brödform i bakplåtspapper. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. | |
Rör i kakao, strösocker, kaffe, vaniljpulver & flingsalt i kastrullen. Ta bort från värmen & rör i ett ägg i taget. | |
Sila ner vetemjöl & vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet. Häll ner i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan & låt den svalna. Låt sedan svalna vidare i kylskåp tills fast konsistens. | |
Vispa vispgrädde, likör, avsvalnat kaffe & vaniljpasta fluffigt i en bunke med elvisp. Bre på grädden på kakan & strö över rikligt med kakao vid servering. |