30 min
30 min
Man antar att den svenska kladdkakan såg dagens ljus första gången efter att Veckjournalens Margareta Wickman fick med sig receptet på en mycket god chokladkaka hem från Paris på 1970-talet. Receptet publicerades sedan i tidningen med ett enormt genomslag.
20 min
10 st
8 port
smör | 100 g | |
ägg | 2 st | |
strösocker | 3 dl | |
kakao | 3 msk | |
vaniljsocker | 2 tsk | |
vetemjöl | 1.5 dl | |
smör | 100 g | |
ströbröd | 50 g | |
florsocker | 25 g | |
vispgrädde | 2 dl |
Smält smöret i kastrull. | |
Rör ihop övriga ingredienser i en bunke. | |
Tillsätt det smälta smöret. | |
Blanda ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smord och bröad form. | |
Grädda mitt i ugnen (150 grader) i 20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. | |
Sikta på florsocker när kladdkakan svalnat. | |
Servera med vispgrädde. |