30 min
30 min
En saftig klassisk cheeseburgare serverad med en smakrik hemmagjord sås och krispiga inlagda gurkor.
30 min
13 st
4 port
brioche-hamburgerbröd | 4 st | |
osaltat smör | 2 msk | |
nötfärs | 600 g | |
ostskivor | 4 st | |
inlagd gurka (Dino’s Famous Chilli Stacker Pickles) | 10 st | |
schalottenlökar | 2 st | |
majonnäs | 2 msk | |
tomatketchup | 1 msk | |
vätska från gurkburken | 2 msk | |
dijonsenap | 2 tsk | |
vitlökspulver | en nypa | |
lökpulver | en nypa | |
söt rökt paprika | en nypa |
För att göra såsen, blanda alla ingredienser i en skål med lite kryddning. | |
Värm en stor non-stick stekpanna på medelhög värme och pensla de skurna sidorna av bröden generöst med smält smör. Rosta i den varma pannan tills de är riktigt gyllenbruna och rostade. | |
Höj värmen till hög. När pannan är riktigt het, krydda färsen och forma till fyra bollar, tryck sedan två av dem i stekpannan och platta till. Strö över lite salt igen och stek i 2 minuter tills de är riktigt krispiga, vänd sedan, strö över lite salt och upprepa. Lägg en ostskiva på varje och täck med ett lock i 30 sekunder tills osten smält. Flytta till en tallrik och upprepa med de återstående biffarna och ostskivorna. | |
Bred lite av såsen på botten av bröden, lägg sedan på ostbiffarna. Toppa med rikligt med inlagd gurka, bred sedan generöst med sås på ovansidan av bröden och lägg på toppen för att servera. |