30 min
30 min
Enkelt och snabbt recept på krämig pestokyckling, färdigt på 30-40 minuter. Perfekt för vardagskvällar!
40 min
18 st
4 port
kycklingbröst utan skinn | 2 st | |
salt | 0.5 tsk | |
svartpeppar | 0.5 tsk | |
vitlökspulver | 0.5 tsk | |
lökpulver | 0.5 tsk | |
chiliflakes | nypa | |
vetemjöl | 0.8 dl | |
olivolja | 2 msk | |
smör | 1 msk | |
vitlöksklyftor | 4 st | |
kycklingbuljong | 3 dl | |
vispgrädde | 3 dl | |
basilika-pesto | 4 msk | |
torkad italiensk krydda | 0.25 tsk | |
riven parmesanost | 1 dl | |
chiliflakes (garnering) | 1 nypa | |
svartpeppar (garnering) | 1 nypa | |
hackad färsk basilika |
Lägg kycklingbrösten på en skärbräda. Håll kniven parallellt med skärbrädan och skär försiktigt kycklingen så att du får två tunna skivor per bröst. | |
Krydda kycklingen med salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes. | |
Tillsätt mjölet på en grund skål eller tallrik. Vänd kycklingbrösten i mjölet på båda sidor och lägg dem sedan på en tallrik. | |
Värm en stor stekpanna på medelhög hög värme. Tillsätt olivolja och lägg i kycklingen. Stek i cirka 4-5 minuter per sida eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Ta upp och lägg på en tallrik. | |
Sänk värmen till medelvärme och tillsätt smör. När smöret har smält, tillsätt vitlöken och stek i cirka 30 sekunder. | |
Häll i kycklingbuljongen och skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av pannan med en träslev. | |
Häll i vispgrädden och rör om väl. Låt sjuda i några minuter tills såsen tjocknat lite. | |
Tillsätt pesto, parmesanost och italiensk krydda. Rör om väl och låt sjuda ytterligare en minut. | |
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och se till att de täcks av såsen. Rör om så att mjölet hjälper till att tjockna såsen. | |
Vid servering: Skeda lite av såsen över kycklingen och strö över svartpeppar, chiliflakes och färsk basilika. |