Kyckling med soltorkade tomater och svarta oliver
En smakrik kycklingrätt med soltorkade tomater, svarta oliver och basilika, serverad med kokt ris och grönsallad.

25 min
13 st
Ingredienser
4 port
kycklingfiléer | 4 st | |
salt och peppar | ||
olja | 1 msk | |
vatten | 1 dl | |
matlagningsgrädde | 2 dl | |
kycklingfond | 1 msk | |
soltorkade tomater i strimlor | 6 st | |
torkad rosmarin | 0.5 tsk | |
sambal oelek | 0.5 tsk | |
urkärnade svarta oliver | 10 st | |
färska basilikablad | 5 st | |
kokt ris | ||
grönsallad |
Gör så här
Dela kycklingen i strimlor, krydda med salt och peppar och bryn dem fint, i olja. | |
Häll på vatten, grädde och kycklingfond. | |
Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek och låt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter. | |
Rör i skivade oliver och hackade basilikablad. | |
Servera med kokt ris och en grönsallad! |