Kycklingtortillas
En läcker och krämig kycklingfyllning inbakad i tortillabröd, perfekt för en middag eller fest.

40 min
16 st
Ingredienser
8 port
mellanstora tortillabröd | 8 st | |
kycklingfiléer | 1 kg | |
purjolök | 1 st | |
crème fraiche | 3 dl | |
jalapeño | 7 st | |
bacon | 1 förp | |
röd paprika | 1 st | |
spiskummin | 2 tsk | |
svartpeppar | efter smak | |
salt | efter smak | |
cayennepeppar | efter smak | |
crème fraiche (sås) | 2 dl | |
marinerade soltorkade tomater | 7 st | |
vitlök | 1 st | |
Tomat | 2 st | |
Riven ost | 1 dl |
Gör så här
Skär baconet i tärningar och stek det. Låt det rinna av på hushållspapper. | |
Skär kycklingfiléerna i små bitar, hacka purjolöken och paprikan. Bryn kycklingen en stund, tillsätt sedan purjon och paprikan. Tillsätt salt och svartpeppar, och stek tills kycklingen är genomstekt. | |
Tillsätt spiskummin och rör i crème fraichen så att det blir en lagom tjock röra. | |
Tillsätt jalapeño och cayennepeppar. | |
Fyll 8 mellanstora tortillabröd med blandningen. Strö över hackade tomater och riven ost. | |
Gratinera i 200° i 20–25 minuter. | |
Gör en röra av crème fraiche, hackade soltorkade tomater, salt, svartpeppar och vitlök som en side. |
Näringsinnehåll per portion
Observera: Dessa värden är uppskattningar och kan variera beroende på de specifika råvaror som används.
Protein
30g
Fett
23g
Kolhydrater
21g
Kalorier
418kcal