logo
Kycklingtortillas

Sandra Lans

1 september 2024

En läcker och krämig kycklingfyllning inbakad i tortillabröd, perfekt för en middag eller fest.

Kycklingtortillas

40 min

16 st

Ingredienser

8 port

mellanstora tortillabröd8 st
kycklingfiléer1 kg
purjolök1 st
crème fraiche3 dl
jalapeño7 st
bacon1 förp
röd paprika1 st
spiskummin2 tsk
svartpeppar efter smak
salt efter smak
cayennepeppar efter smak
crème fraiche (sås)2 dl
marinerade soltorkade tomater7 st
vitlök1 st
Tomat2 st
Riven ost1 dl

Gör så här

Skär baconet i tärningar och stek det. Låt det rinna av på hushållspapper.

Skär kycklingfiléerna i små bitar, hacka purjolöken och paprikan. Bryn kycklingen en stund, tillsätt sedan purjon och paprikan. Tillsätt salt och svartpeppar, och stek tills kycklingen är genomstekt.

Tillsätt spiskummin och rör i crème fraichen så att det blir en lagom tjock röra.

Tillsätt jalapeño och cayennepeppar.

Fyll 8 mellanstora tortillabröd med blandningen. Strö över hackade tomater och riven ost.

Gratinera i 200° i 20–25 minuter.

Gör en röra av crème fraiche, hackade soltorkade tomater, salt, svartpeppar och vitlök som en side.

Näringsinnehåll per portion

Observera: Dessa värden är uppskattningar och kan variera beroende på de specifika råvaror som används.

Protein

30g

Fett

23g

Kolhydrater

21g

Kalorier

418kcal