30 min
30 min
Läckra kakor med fräsch citronsmak som passar perfekt för alla tillfällen.
30 min
10 st
16 port
rumsvarmt smör | 100 g | |
strösocker | 3 dl | |
ägg | 1 st | |
citron | 1 st | |
vetemjöl | 360 g | |
bikarbonat | 1 tsk | |
vaniljsocker | 1 tsk | |
flingsalt | 1 tsk | |
strösocker, garnering | 1 dl | |
florsocker, garnering | 1 dl |
Klä två plåtar med bakplåtspapper. Vispa smör & strösocker fluffigt med elvisp i en bunke. Vispa i ägg, citronsaft & citronskal tills allt blandats. Tillsätt sedan vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker & flingsalt. Låt stå i kylskåp 30 minuter & sätt samtidigt ugnen på 175°. | |
Häll upp strösocker & florsocker i varsin skål. Rulla degen till jämnstora bollar. Skaka bollarna i strösocker skålen & sedan i florsocker skålen. Det ska vara rejält av både strösocker & florsocker på bollarna för att få dom snygga efter gräddning. | |
Placera bollarna på plåtarna & grädda en åt gången mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut & forma direkt kakorna med ett glas för att få dom extra runda. Låt svala & förvara i burk med lock. |