30 min
30 min
En somrig dessert perfekt till midsommar: bananmuffins varvade med grädde och jordgubbar marinerade i lime och mynta.
75 min
14 st
4 port
banan | 2 st | |
ägg | 2 st | |
kokosolja | 3 msk | |
havregryn | 1 dl | |
mandelmjöl | 1 dl | |
kanel | 1 tsk | |
jordgubbar | ||
lime-skal | ||
lime-saft | ||
mynta | ||
flytande honung | ||
vispad grädde | ||
citronskal | ||
citronmeliss |
Mosa bananerna och vispa ihop dem med äggen. | |
Smält kokosoljan. | |
Tillsätt de torra ingredienserna (havregryn, mandelmjöl och kanel) till äggblandningen och blanda ihop. | |
Rör ner den smälta kokosoljan. | |
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter på 200 grader Celsius. | |
Skiva jordgubbarna och lägg i en skål. Blanda med rivet limeskal, saften från limen, färsk mynta och flytande honung. Låt marineras i kylskåpet i cirka en timme. | |
Varva muffins, vispad grädde och jordgubbar i vackra glas. | |
Dekorera med rivet citronskal och något grönt (t.ex. mynta eller citronmeliss) och servera. |