30 min
30 min
Dessa godingar funkar utmärkt som näringsrikt och mättande mellanmål för både vuxna och barn. Den här varianten är mjölkfri men går såklart att göra på vanlig mjölk/grädde.
20 min
9 st
8 port
stort äpple | 1 st | |
kanel | 1 msk | |
vaniljpulver | 1 tsk | |
vetemjöl (glutenfritt mjöl funkar också bra) | 2.5 dl | |
bakpulver | 1 tsk | |
salt | 1 nypa | |
havremjölk | 3 dl | |
havregrädde | 0.5 dl | |
ägg | 3 st |
Riv äpplet och blanda med kanel och vanilj, ställ åt sidan. | |
Blanda mjöl, bakpulver och salt. | |
Vispa ner mjölken till en jämn smet, tillsätt grädde och ägg och vispa ihop. | |
Tillsätt äppelröran och blanda ihop. | |
Fördela smeten i muffinsformar och pudra lite kanel på toppen av varje muffins. | |
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 15-17 minuter. |