30 min
30 min
Morots- och dinkelfrallor är härligt saftiga bröd som får en extra sötma och smak från morötterna. Perfekt för dig som gillar att blanda frukt och grönt i dina bröd!
20 min
6 st
8 port
jäst | 25 g | |
kallt vatten | 4 dl | |
rivna morötter | 2 dl | |
honung | 1 msk | |
salt | 1.5 tsk | |
dinkelmjöl | 9 dl |
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en kladdig deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ i kylskåpet över natten. | |
Nästa dag: Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda ej! Dela i 8-10 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, rulla lätt i mjöl och lägg på en plåt. | |
Värm ugnen till 225 grader och grädda frallorna i ca 20 minuter. |