30 min
30 min
Dessa syltgrottor är mjöl- och sockerfria, perfekta för en hälsosam midsommarfika!
30 min
7 st
6 port
kokos | 2 dl | |
ägg (alternativ: 1 msk chiafrö + 3 msk vatten) | 1 st | |
kokosolja | 3 msk | |
vaniljpulver | 1 tsk | |
honung | 1.5 tsk | |
jordgubbar | 6 st | |
chiafrön | 0.5 msk |
Sätt ugnen på 175 grader. | |
Mosa jordgubbarna ordentligt och blanda med chiafrön, ställ åt sidan. Det går bra att använda frysta jordgubbar också, eller valfri sylt. | |
Smält kokosoljan. | |
Blanda kokosflingor och vaniljpulver i en bunke. | |
Knäck i ägget (om du använder chiaägg så blandar du chiafrö+vatten och låter svälla ca 10 minuter innan du tillsätter det), kokosolja och honungen. | |
Blanda samman till en kladdig massa. | |
Forma 6 st bollar, platta till lätt och gör en grop i mitten som du fyller med jordgubbsblandningen. | |
Grädda i 15-17 minuter i mitten av ugnen. |