30 min
30 min
En krämig och ostig klassisk italiensk rätt som är både enkel och snabb att tillaga. Perfekt för en härlig middag!
20 min
7 st
4 port
Färsk pasta (vanligtvis används fettuccine) | 350 g | |
Osaltat smör | 0.5 kopp | |
Grädde | 1 kopp | |
Färskriven parmesanost | 2 kopp | |
Salt | ||
Svartpeppar | ||
Färsk hackad persilja för garnering (valfritt) |
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten tills den är al dente. När den är klar, häll av vattnet och lägg pastan åt sidan. | |
Smält smöret i en stor stekpanna över medelhög värme. Se till att smöret inte bränns. | |
När smöret är helt smält, tillsätt grädden och rör om tills det blandar sig väl. Låt det sjuda i några minuter. | |
Gradvis tillsätt parmesanosten till såsen, lite i taget, och rör om kontinuerligt tills osten smälter och såsen blir krämig. Se till att hålla värmen låg för att undvika att såsen kokar. | |
Smaka av med salt och svartpeppar efter behov. Kom ihåg att parmesanosten redan kan vara ganska salt, så smaka försiktigt innan du tillsätter mer salt. | |
Tillsätt den kokta pastan i såsen och rör om ordentligt så att pastan täcks jämnt med Alfredo-såsen. | |
Servera genast med en klick färsk hackad persilja som garnering om så önskas. Du kan också strö över lite extra parmesanost för extra smak. |