logo
Pasta Alfredo

Antonio Rossi

8 juni 2024

En krämig och ostig klassisk italiensk rätt som är både enkel och snabb att tillaga. Perfekt för en härlig middag!

Pasta Alfredo

20 min

7 st

Ingredienser

4 port

Färsk pasta (vanligtvis används fettuccine)350 g
Osaltat smör0.5 kopp
Grädde1 kopp
Färskriven parmesanost2 kopp
Salt
Svartpeppar
Färsk hackad persilja för garnering (valfritt)

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten tills den är al dente. När den är klar, häll av vattnet och lägg pastan åt sidan.

Smält smöret i en stor stekpanna över medelhög värme. Se till att smöret inte bränns.

När smöret är helt smält, tillsätt grädden och rör om tills det blandar sig väl. Låt det sjuda i några minuter.

Gradvis tillsätt parmesanosten till såsen, lite i taget, och rör om kontinuerligt tills osten smälter och såsen blir krämig. Se till att hålla värmen låg för att undvika att såsen kokar.

Smaka av med salt och svartpeppar efter behov. Kom ihåg att parmesanosten redan kan vara ganska salt, så smaka försiktigt innan du tillsätter mer salt.

Tillsätt den kokta pastan i såsen och rör om ordentligt så att pastan täcks jämnt med Alfredo-såsen.

Servera genast med en klick färsk hackad persilja som garnering om så önskas. Du kan också strö över lite extra parmesanost för extra smak.

    Vi använder cookies

    Vi använder cookies för att möjliggöra en bättre användarupplevelse på vår hemsida. För mer information om hur vi använder cookies, se vår cookiepolicy.

    Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies på webbplatsen. Om du väljer "Avvisa" kommer endast nödvändiga cookies att användas.