30 min
30 min
En läcker och smakrik italiensk pastarätt med sardeller, kapris, svarta oliver och krossade tomater. Perfekt för en snabb och god middag!
30 min
12 st
4 port
spaghetti | 400 g | |
olivolja | 4 msk | |
vitlöksklyftor | 4 st | |
chiliflakes | 1 tsk | |
sardellfiléer | st | |
krossade tomater | 400 g | |
svarta oliver | 100 g | |
kapris | 2 msk | |
salt | ||
svartpeppar | ||
socker | ||
färsk persilja |
Koka pastan i en stor kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av och spara lite av pastavattnet. | |
Under tiden, värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlöken och chiliflakes och stek tills vitlöken är gyllene och doftande, cirka 1-2 minuter. | |
Lägg i sardellfiléerna i stekpannan och rör om tills de smälter ner i oljan. | |
Tillsätt de krossade tomaterna, oliverna och kaprisen. Rör om väl och låt såsen sjuda på låg värme i cirka 10-15 minuter, tills den tjocknar något. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. | |
Blanda den avrunna pastan med såsen i stekpannan. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens. | |
Servera pastan varm, garnerad med hackad persilja. |