30 min
30 min
En kryddig italiensk pastarätt med penne, krossade tomater, vitlök, chili och oregano. Perfekt för den som gillar varm och smakrik mat.
30 min
9 st
4 port
Penne pasta | 400 g | |
Krossade tomater (helst San Marzano) | 400 g | |
Vitlöksklyftor, finhackade | 3 st | |
Röd chili, finhackad | 1 st | |
Extra jungfruolivolja | 1 dl | |
Torkad oregano | 1 tsk | |
Salt | 1 efter smak | |
Färsk basilika | 1 efter smak | |
Parmesanost, riven (valfritt) | 1 efter smak |
Koka penne pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Se till att spara lite av pastavattnet innan du dränerar. | |
I en stor stekpanna, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt den finhackade vitlöken och chilin. Stek i ca 2-3 minuter tills vitlöken blir gyllenbrun och doften sprider sig. | |
Häll i de krossade tomaterna i stekpannan. Rör om så att vitlöken och chilin blandas väl med tomaterna. Tillsätt torkad oregano och salt efter smak. Låt såsen sjuda på låg värme i cirka 15-20 minuter så att smakerna blandas väl och såsen tjocknar något. | |
När såsen är klar, tillsätt den kokta pastan direkt till stekpannan med såsen. Blanda väl så att pastan är jämnt täckt med såsen. Om såsen verkar för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att tunna ut den. | |
Häll upp den arrabbiata penne på serveringsfat eller tallrikar. Garnera med färsk basilika och strö över lite riven parmesanost om så önskas. Servera genast och njut! |