logo
Pitabröd (snabbt 30min)

Freddy Björnbom

25 augusti 2024

Ett enkelt recept för att göra pitabröd för ugn eller Pizzaugn.

Pitabröd  (snabbt 30min)

10 min

4 st

Ingredienser

10 port

Vatten5 dl
Jäst50 g
Salt2 tsk
Tipo 00 Mjöl750 g

Gör så här

Lös upp jästen i 37 °C vatten, tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg 3 minuter sakta och 4 minuter snabbt i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand.

Dela degen i 10 lika stor delar och rulla runda. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

Lägg bröden glest på plåten och baka i 300°C tills de har fått lite färg och blåst upp, ca 10 minuter.

Kavla ut bullarna 16 cm i diameter.

Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten 12 g (2 tsk) salt 720 g (ca 12 dl) helst tipo 00 mjöl men vanligt vetemjöl funkar