30 min
30 min
Ett enkelt recept för att göra pitabröd för ugn eller Pizzaugn.
10 min
4 st
10 port
Vatten | 5 dl | |
Jäst | 50 g | |
Salt | 2 tsk | |
Tipo 00 Mjöl | 750 g |
Lös upp jästen i 37 °C vatten, tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg 3 minuter sakta och 4 minuter snabbt i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. | |
Dela degen i 10 lika stor delar och rulla runda. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. | |
Lägg bröden glest på plåten och baka i 300°C tills de har fått lite färg och blåst upp, ca 10 minuter. | |
Kavla ut bullarna 16 cm i diameter. | |
Ingredienser 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten 12 g (2 tsk) salt 720 g (ca 12 dl) helst tipo 00 mjöl men vanligt vetemjöl funkar |