30 min
30 min
Denna pulled pork i instant pot är saftig och mör och passar perfekt med din favorit BBQ-sås! Gjord med en smakrik och söt kryddblandning är denna pulled pork perfekt för större sällskap, fantastisk i ett bröd och mycket mer.
70 min
15 st
8 port
packat ljust farinsocker | 1.5 msk | |
kosher salt | 1.5 tsk | |
svartpeppar | 1 tsk | |
rökt paprika | 1 tsk | |
vitlökspulver | 1 tsk | |
lökpulver | 1 tsk | |
torkat senapspulver | 0.5 tsk | |
cayennepeppar | 0.25 tsk | |
malen spiskummin | 0.25 tsk | |
olja | 2 msk | |
benfri fläskkarré, skuren i bitar om cirka 8 cm | 1.5 kg | |
kycklingbuljong med reducerad salthalt | 3.5 dl | |
äppelcidervinäger | 5 msk | |
het sås | 2 tsk | |
BBQ-sås |
Blanda farinsocker, salt, peppar, rökt paprika, vitlökspulver, lökpulver, senapspulver, cayennepeppar och spiskummin i en liten skål. | |
Gnid in kryddblandningen rikligt i fläskbitarna. | |
Välj “sauté” funktionen på din instant pot och ställ in den på hög värme om möjligt. Tillsätt olja och när den är varm, lägg i fläskbitarna. | |
Bryn fläskbitarna i cirka 2-3 minuter per sida och lägg sedan över dem på en tallrik. | |
Häll kycklingbuljongen i den tomma grytan och skrapa botten med en träslev för att lossa eventuella brynta bitar. Tryck på “cancel”. Häll i äppelcidervinäger och het sås och rör om. Lägg sedan tillbaka de brynta fläskbitarna i grytan. | |
Sätt på locket och se till att ventilen är inställd på “sealing”. Tryck på “manual” eller “pressure cook” och ställ in på hög tryckkokning i 40 minuter. | |
När tiden är ute, låt grytan stå orörd i 10 minuter. Efter 10 minuter, flytta ventilen till “venting” för att släppa ut eventuell kvarvarande tryck. När stiftet har sjunkit, ta av locket. | |
Ta försiktigt bort fläskbitarna och lägg dem i en stor skål och riv dem med två gafflar. | |
Häll cirka 1–1,5 dl av kokvätskan över det rivna fläsket och rör om. | |
Tillsätt din favorit BBQ-sås efter smak och blanda väl. |