30 min
30 min
Läckra quesadillas med en krispig yta och en fyllning av nötkött, smaksatta med en hemmagjord kryddmix.
30 min
12 st
4 port
vetetortillas | 8 st | |
riven Monterey Jack-ost (eller annan ost efter smak) | 200 g | |
grovhackad koriander | 100 g | |
majskorn (frysta, tinade eller konserverade, avrunna) | 2.5 dl | |
nötfärs | 500 g | |
lökpulver | 1 tsk | |
torkad oregano | 1 tsk | |
salt | 1 tsk | |
spiskummin | 2 tsk | |
paprikapulver | 2 tsk | |
svartpeppar | tsk | |
cayennepeppar (valfritt) | tsk |
Blanda alla kryddmix-ingredienser i en liten skål. Använd blandningen för en av fyllningarna nedan. | |
Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme för nötköttsfyllningen. Tillsätt lök och vitlök, stek i 2 minuter. | |
Tillsätt köttfärsen och stek, bryt upp klumparna under tillagningen. När färsen ändrar färg från rosa till brun, tillsätt paprikan och stek i 1 minut. | |
Tillsätt tomatpuré, vatten och kryddmix. Stek i 2 minuter. Flytta till en skål och låt svalna. | |
Lägg en tortilla på arbetsytan. Strö lite ost på ena sidan och lägg på vald fyllning. Strö över majs, koriander och toppa med mer ost. Vik tortillan på mitten. | |
Förvärm en non-stick stekpanna på medel-låg värme (ingen olja behövs, men använd 2 tsk olja om pannan inte är non-stick). | |
Lägg quesadillan i stekpannan, tryck ner lätt och täck med ett lock. Stek i 3 minuter tills undersidan är gyllenbrun och krispig. | |
Vänd försiktigt över den vikta kanten. Tryck ner lätt och stek i ytterligare 3 minuter utan lock, tills den andra sidan också är krispig. | |
Flytta quesadillan till en skärbräda, skär i halvor och servera omedelbart! | |
Dipsåsalternativ: Servera med gräddfil, salsa eller avokadosås. |