30 min
30 min
En klassisk italiensk pastarätt gjord med spaghetti, vitlök, olivolja och rödpepparflingor. Perfekt för en snabb och utsökt middag.
20 min
8 st
4 port
Spaghetti | 350 g | |
Vitlöksklyftor, fint hackade | 4 st | |
Extra jungfruolivolja | 0.5 msk | |
Chili flakes | 0.5 tsk | |
Salt efter smak | 1 krm | |
Färskt malen svartpeppar efter smak | 1 krm | |
Färsk persilja, finhackad, för garnering (valfritt) | 1 förp | |
Parmesanost, riven, för garnering (valfritt) | 1 förp |
Koka upp en stor kastrull med väl saltat vatten. När vattnet kokar, lägg i spaghettin och koka enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. | |
Under tiden spaghettin kokar, häll olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlöken och chili flakesen. Stek försiktigt vitlöken tills den är mjuk och doftande, men se till att den inte blir bränd, det tar vanligtvis cirka 2-3 minuter. | |
När spaghettin är klar, spara lite av pastavattnet och häll sedan av resten av vattnet. Tillsätt den kokta spaghettin i stekpannan med vitlöksoljan och blanda väl så att spaghettin är jämnt täckt av olja och vitlök. Om det verkar torrt, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att göra det mer krämigt. | |
Smaka av med salt och färskt malen svartpeppar efter behov. | |
Servera genast, garnera med färsk hackad persilja och riven parmesanost om så önskas. Njut av din traditionella spaghetti aglio e olio! |