30 min
30 min
En klassisk italiensk rätt med spaghetti, bacon, ägg och parmesanost som resulterar i en krämig pasta.
25 min
7 st
4 port
spaghetti | 500 g | |
bacon | 2 förp | |
ägg | 4 st | |
vispgrädde | 1 dl | |
riven parmesan | 2 dl | |
salt | 0.5 tsk | |
nymalen svartpeppar | 2 krm |
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. | |
Klipp bacon i ca 2 cm stora bitar. Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna. | |
Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke. | |
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Vänd ner äggblandningen och det stekta baconet. Rör runt på svag värme till en krämig pasta. | |
Till servering: Servera carbonaran toppad med rucola och dra några extra tag med pepparkvarnen över. |