30 min
30 min
Ett ekonomiskt sätt att njuta av Starbucks äggbitar hemma. Dessa krämiga och smakrika äggbitar är perfekta för en hektisk morgon och kan frysas för att njutas senare.
50 min
9 st
12 port
Smör | 2 msk | |
Bacon-skivor | 5 st | |
Riven Gruyère | 2 dl | |
Stora ägg | 6 st | |
Keso med helfet mjölk | 3.3 dl | |
Majsstärkelse | 2 tsk | |
Salt | 0.25 tsk | |
Nymalen svartpeppar | 0.25 tsk | |
Het sås | 1 tsk |
Förvärm ugnen till 150 °C. Placera en stor panna eller muffinsplåt med vatten i ugnen på den nedersta hyllan. Detta skapar ånga i ugnen som håller dina äggbitar fuktiga. | |
Smörj kopparna i en metallmuffinsplåt med smör för att förhindra att äggen fastnar, eller spraya dem med en non-stick matlagningsspray. | |
Skär baconet i 0,5 cm breda strimlor och lägg det i en stekpanna. Stek baconet på medelhög värme tills det är krispigt, var noga med att inte bränna det. Töm baconet på en tallrik med hushållspapper med en hålslev och ställ åt sidan. | |
Riv Gruyère-osten i en skål om den inte redan är riven. Tillsätt osten och de övriga sex ingredienserna i en mixer. | |
Mixa ingredienserna på medelhastighet tills de är ordentligt blandade. | |
Häll äggblandningen jämnt i muffinsplåtens koppar. Strö baconet jämnt över äggblandningen i muffinsplåten och blanda lite av det i äggblandningen för att fördela det genom muffinskoppen. | |
Grädda i 20 till 25 minuter på mittenhyllan i ugnen eller tills äggen är fasta. Äggen är klara när äggbitarna börjar dra sig något från kanterna. | |
Ta ut äggbitarna från ugnen och låt dem vila i pannan i cirka 5 till 10 minuter. Använd en liten matkniv eller en liten offsetspatel för att lossa äggbitarna från kanterna på pannan. Kör kniven långsamt runt kanten på muffinskoppen, placera sedan kniven under ägget och lyft försiktigt upp det på en tallrik. | |
Tänk på att äggbitarna kommer att sjunka ihop när de svalnar. |