30 min
30 min
En superenkel och mättande taco-pasta som görs i en instant pot. Perfekt för barnfamiljer med en mild hetta men lätt att anpassa efter smak!
30 min
17 st
8 port
olja | 1 msk | |
köttfärs | 500 g | |
gul lök, hackad | 1 st | |
poblanopeppar eller jalapeño, finhackad | 1 st | |
vitlöksklyftor, finhackade | 3 st | |
tacokrydda | 2 msk | |
salt | 0.5 tsk | |
mexikansk oregano (valfritt) | 0.5 tsk | |
pastasnäckor | 500 g | |
tomatsås | 250 ml | |
picantesås eller salsa | 250 ml | |
nötköttsbuljong | 9 dl | |
vispgrädde | 1.5 dl | |
riven mexikansk ostblandning | 3.5 dl | |
Hackad färsk koriander | ||
En nypa svartpeppar | ||
Dina favorittacotillbehör |
Välj “sauté” och om du har möjlighet att välja “high” välj det. När grytan är varm, tillsätt olja och sedan köttfärs. Stek köttfärsen, smulande under tillagningen, i 4-5 minuter tills den är helt smulig och ingen rosa färg återstår. Häll av fettet. | |
Tillsätt lök och poblano (eller jalapeño) i den nu tomma grytan och koka under omrörning i 3-4 minuter. Skrapa botten av grytan med en träslev för att lossa eventuella brynta bitar av kött. | |
Tillsätt vitlök och rör om väl, koka i cirka 30 sekunder. | |
Lägg tillbaka den avrunna köttfärsen i grytan, tillsätt tacokrydda, salt och oregano (om du använder det). Rör om väl för att blanda. | |
Tryck på “cancel”. Tillsätt pastaskalen i grytan, rör inte om. | |
Häll i tomatsås och picantesås, och toppa sedan med nötköttsbuljong. Rör inte om, tryck bara ner pastan i vätskan om det behövs. | |
Sätt på locket och se till att ventilen är inställd på “sealing”. Tryck på “manual” eller “pressure cook” och ställ in på högtryck i 4 minuter. | |
När tiden är ute, flytta ventilen till “venting” för att utföra en snabb tryckavlastning. När stiftet har sjunkit, ta av locket. | |
Rör i vispgrädden och den rivna osten. | |
Rör om tills det är slätt och blandat, låt sedan stå i några minuter för att tjockna. | |
Servera varmt, toppat med hackad koriander, en nypa svartpeppar och dina favorit-taco-tillbehör. |