30 min
30 min
Tekakor som är perfekta för sommarfrukostar och picknick. Dela de på mitten och fyll med favoritpålägget.
60 min
7 st
16 port
jäst | 25 g | |
havregryn | 2 dl | |
mjölk | 5 dl | |
smör | 50 g | |
sirap | 1 msk | |
salt | 1 tsk | |
vetemjöl special | 10 dl |
Koka en gröt på mjölk och havregryn på svag värme, rör om hela tiden så att det inte bränns i botten. | |
Låt smöret smälta i gröten. Svalna till fingervarmt (37 grader). | |
Smula jästen i en bunke och häll över gröten, lös upp jästen genom att röra långsamt. | |
Tillsätt sirap, salt och vetemjöl (ta lite i taget). | |
Arbeta degen minst 10 minuter, gärna i bakmaskin. Låt jäsa 40 min. | |
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 16 delar, rulla till bollar och kavla till cirklar ca 1 cm höga. | |
Lägg på plåt, nagga med gaffel och låt jäsa ytterligare 20 min. | |
Grädda i ca 8 min i 225 grader. |