30 min
30 min
Krämig ostpaj med frasig smördegsbotten toppad med smetana, löjrom, rödlök & dill. Perfekt för kräftskivan.
40 min
11 st
8 port
vispgrädde | 3 dl | |
mjölk | 1 dl | |
ägg | 4 st | |
salt | nypa | |
svartpeppar | nypa | |
riven västerbottenost | 150 g | |
färsk smördeg | 1 förp | |
smetana | 2 dl | |
löjrom | 50 g | |
rödlök | 1 st | |
färsk dill | 1 port |
Sätt ugnen på 175°C. | |
Vispa vispgrädde, mjölk & ägg lite lätt i en bunke. Smaka av med salt & svartpeppar. Blanda i osten. | |
Lägg över smördeg i en cirka 26 cm pajform. Tryck till botten, se till att allt blir ihoplappat ordentligt. Nagga botten, häll över smördegen i formen. | |
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna helt innan du dekorerar. |