30 min
30 min
Denna wokade rätt kombinerar saftig lax, sobanudlar och krispiga grönsaker i en smakrik soja- och ingefärsmarinad.
30 min
11 st
4 port
riven ingefära | 1 msk | |
sesamolja | 1 msk | |
tamari eller glutenfri sojasås | 0.5 dl | |
skinnfria laxfiléer, benfria, skurna i 3 cm bitar | 600 g | |
solrosolja | 2 msk | |
salladslök, skivad på snedden | 0.5 knippe | |
kinesiskt risvin (shaohsing) | 0.6 dl | |
broccolini, stjälkar halverade längs med | 2 knippe | |
frysta edamamebönor | 2.5 dl | |
sobanudlar, kokta enligt förpackningens anvisningar, avrunna | 270 g | |
rostade sesamfrön | 2 tsk |
Blanda ihop ingefära, sesamolja och 2 msk tamari i en skål för att göra marinaden. Tillsätt laxen och rör om för att täcka. Ställ åt sidan i 10 minuter för att marinera. | |
Värm 2 tsk solrosolja i en wok på hög värme. Tillsätt hälften av laxen och stek, vänd runt, i 2-3 minuter tills den är precis genomstekt. Ta bort och upprepa med ytterligare 2 tsk olja och resterande lax. Ställ åt sidan för att vila, löst täckt med folie, i 5 minuter. | |
Tillsätt resterande 1 msk olja till woken med salladslöken och woka i 2 minuter. | |
Tillsätt risvin, broccolini, edamamebönor, resterande 1 msk tamari och 0.6 dl vatten. Koka under omrörning i 3-4 minuter tills vätskan har minskat något. | |
Tillsätt nudlarna till woken med laxen och eventuella vilande safter, och rör om för att värma igenom. | |
Toppa med sesamfrön vid servering. |