30 min
30 min
En smakrik och enkel wokrätt med fläskfärs, broccolini och ris, garnerad med jordnötter och chili.
30 min
12 st
4 port
ris | 4 dl | |
olivolja | 1 msk | |
vitlöksklyftor | 2 st | |
riven ingefära | 2 tsk | |
fläskfärs | 500 g | |
kinesiskt risvin (shaohsing) eller torr sherry | 1.25 dl | |
brunt socker | 2 msk | |
char siu-sås | 2.8 dl | |
mörk sojasås | 2 msk | |
broccolini | 1 knippe | |
osaltade rostade jordnötter | 0.75 dl | |
lång röd chili | 1 st |
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. | |
Under tiden, värm oljan i en wok eller stor stekpanna på medelhög värme. | |
Tillsätt vitlöken och ingefäran, och woka i 5 sekunder eller tills det doftar. | |
Tillsätt fläskfärsen och woka i 3-4 minuter tills den inte längre är rosa. | |
Tillsätt vinet, det bruna sockret, char siu-såsen och den mörka sojasåsen, och blanda ihop. | |
Tillsätt broccolini och woka i ytterligare 2 minuter eller tills broccolinin är precis mjuk. | |
Servera med ris och garnera med hackade jordnötter och strimlad chili. |